Što napisati na stranici “O nama”?

Home / Blog / internet marketing / Što napisati na stranici “O nama”?

Često se u radu susrećemo sa tekstovima naših klijenata koje ispravljamo, ali i sami pišemo za njih nakog upoznavanja njihovog poslovanja. Nastojimo dodati u svaki tekst “ljudske elemente” – ono što će dovesti do boljeg predstavljanja i opravdati cilj web prezentacija.

Što mora sadržavati stranica "O nama"?

Ovaj put ćemo sa vama podijeliti naše najbolje trikove sa pisanjem sadržaja za “O nama” – web stranicu, tako da možete ove ideje primijeniti i na svoj web sajt.

Zašto je web stranica “O nama” tako bitna…

Ovo je najčešće i prvi kontakt sa novim korisnicima vaših usluga. “O nama” je web stranica na kojoj će vaši posjetioci vidjeti tko ste i što radite. Dakle ovo je mjesto gdje ćete predstaviti sebe.

“O nama” je toliko bitna da se sve više vlasnika profesionalnih web sajtova odlučuje angažirati agencije za kreiranje sadržaja na njoj.

Što mora sadržavati (a što ne)?

“O nama” stranica nije mjesto gdje ćete raditi hvalospjeve o sebi, nego mogućnost da se povežete sa novim korisnicima, izgradite povjerenje i poštovanje. Dakle manje ćete pisati o sebi a više o onome što možete ponuditi svojim korisnicima.

Na primjer, umjesto da napišete:

“Pokrenuli smo ove web stranice jer želimo predstaviti nas kao etabliranog prodavača autodijelova…”

napisati ćete nešto kao:

“Izgradili smo ove web stranice kako bismo pomogli svakome da što prije pronađe potrebne dijelove i savjete…”

Dakle ne biste trebali pisati o svojim postignućima i ciljevima, nego o vrijednosti koju možete dati svojim korisnicima. Ne zaboravite spomenuti svoje korisnike i na koji se način vaša usluga osnosi na njih.

Bilo kojom djelatnošću da se bavite, sadržaj ove stranice bi se trebao odnositi na cilj djelatnosti, a ne na ljude koji su uključeni u djelatnost.

Kako pisati na stranci “O nama”?

Ne bi bilo dobro da na ovoj stranici nabrajate činjenice, nego da “ispričate” ono što želite. Također, ne bi bilo dobro ni da je to veliko, jer nitko neće čitati prevelik tekst o vama i vašoj tvrtki ili djelatnosti. Nemojte upotrebljavati ni previše stručne riječi ni pojmove.

Ne bi smjeli pisati u žargonu, pišite onako kako i pričate te koristite jednostavne svakodnevne riječi. Unesite osobnosti u svoj tekst.

Možete i pisati kako ste drugačiji od svoje konkurencije. Ovo će pomoći posjetiteljiva vašeg web sajta da razumiju vaše posao i daju vam povjerenje.

Da li koristiti fotografije?

Kao što se i kaže: “slika vrijedi za tisuću rijeći”, ovo vrijedi i za stranicu “O nama”. Slika može pomoći dodati sadržaj bez puno teksta. Koju ćete sliku staviti, ovisi o vašoj djelatnosti, da li ćete to biti vi, vaš tim ili nešto treće. Bitno je da posjetioci sajta vide da iza vaše djelatnosti stoje ljudi. I ovdje naravno morate biti profesioanlni, nemojte stavljati nekvalitetne fotografije uslikane mobilnim telefonima. Možda imate potrebu staviti i više fotografija, možda kako izgleda cijelodnevni rad u vašoj tvrtci da dočarate.

Da li imati “Poziv na akciju?”

Ako se posjetitelj potrudio da pročita cijelu vašu “O nama” stranicu, možete ga nečim i nagraditi, ali i bilo bi dobro da stavite poziv na neku aktivnost koja je povezana sa vašom djelatnosti. Jer možda nakon čitanja i ode sa vašeg web sajta. Na primjer, ako imate trgovinu, možete ga pozvati da je posjeti, ili da naruči vašu uslugu, ili da se upiše u primatelje vašeg newslttera. Ponudite vašem posjetitelju sljedeći korak u upoznavanju…

Ovo može biti vrlo efektno ako je vaša “O nama” stranica dobro napisana.

Dobro napravljena stranica “O nama” može biti dio veće prodajne strategije.

Želite li nas angažiti oko svoje stranice, kontaktirajte nas OVDJE.

 

(Visited 503 times, 1 visits today)