Što činiti da bi vaš blog donio željene rezultate i kako bi povećali priljev posjetioca na društvenim mrežama

Home / Blog / Što činiti da bi vaš blog donio željene rezultate i kako bi povećali priljev posjetioca na društvenim mrežama

Želite li dobiti veću korist od vašeg bloga ili web sadržaja a putem društvenih medija i retweetsa ili je možda je vaš cilj stalni priliv novih posjetioca? Ako je tako, onda je vrijeme da razmislite kako koristite svoj vizualni sadržaj. Evo što možete učiniti!

Istraživanja su pokazala da:

  • Predstavljanje koje je popraćeno vizualnim pomagalima je dokazano 43 posto učinkovitije.
  • Više od 65 posto stanovništva diljem svijeta uči iz vizualnih uradaka.
  • Od svih informacija koje obrađuje mozak, 90 posto je vizualno!

Stoga, to ne samo da to ima smisla nego je i od vitalnog značaja za korištenje sadržaja koji generira oblik intuitivne mentalne i emocionalne rezonancije sa ciljanom publikom.

Taj će vam post pružiti uvid u vrstu vizualnog sadržaja koji će odigrati ključnu ulogu u poticanju vašeg online rasta i angažmana.

Što činiti da bi vaš blog donio željene rezultate i kako bi povećali priliv posjetioca na društvenim mrežama?

I što činiti da bi vaš blog donio željene rezultate i kako bi povećali priliv posjetioca? Poradite na vizualnoj komunikaciji:

1. Postavljajte uvjerljive slike

Razvrstavanje tijela teksta na postove s visokokvalitetnim, evokativnim slikama koje su kontekstualno relevantne prisiljavaju vašu publiku da nastave čitati ono što ste napisali posljednjoj rečenici.

Kao rezultat trenutačnog prekomjernog digitalnog sadržaja i teškog usvajanja pristupa internetu putem mobilnih uređaja, naša je pažnja dosegla nizak nivo. Stoga prezentacija sadržaja, u velikim blokovima, bez ikakvih slika između njih, pravi je razlog za isključivanje svoje online publike!

 

U slučaju da i dalje sumnjate koliko su uvjerljivi vizualni sadržaji učinkoviti u vašoj marketinškoj strategiji, zanimat će vas i to:

   • Članci koji sadrže slike ostvaruju 94 posto više prikaza u odnosu na one koji nemaju slike.
   • Tweets koji se šalje sa slikama ponovno se šalju 150 % više u odnosu na one koji se sastoje samo od teksta.
   • Facebook postovi koji su objavljeni sa slikama primaju više angažmana od postova koji nemaju slike.

Dakle, da biste započeli učinkovitu kampanju slikama s dobrim feedbackom bitno je uključiti:

   • Slike s citatima
    Motivacijski, obrazovni ili čak humoristični citati uvijek su pokazali interes publike, i oni se dijele kao ludi. Možete izrađivati ​​svoje vlastite citate ili čak posuditi od drugih kako biste svojim čitateljima pružili korisnei praktične informacije.
   • Slike koje izazivaju emocije
    Osjećate se kao klišej kada kažete da “slika vrijedi tisuću riječi”, ali je teško tvrditi tu pretpostavku. Kada je učinjeno ispravno, iznimna slika bez napora će privući određeno raspoloženje, osjećaj ili način života bez potrebe za korištenjem teksta. Ne mora biti komplicirana stvar, jednostavna slika koja iznenađuje vašu publiku ili uzrokuje znatiželju stvara gotovo neodoljivi nagon da klikne, pa čak i podijeli.
   • Zagonetke i pitanja
    Budući da je prirodno da se ljudi privuku intelektualnim izazovima su izvrsni u angažmanu publike. Također se brzo dijele jer imamo i naviku izazivanja naših prijatelja i rođaka. Oni također mogu biti veliki izvor povratne veze.

2. Dodajte snimke zaslona

Za razliku od slika, snimak zaslona jednostavno daje vašim potrošačima brz i sveobuhvatan pregled internih funkcionalnosti vaših usluga ili proizvoda.

Snimke zaslona prilično su učinkovite jer pružaju vašoj publici prvu ili prevodobnu informaciju o načinu na koji vaš proizvod ili usluga funkcioniraju. Oni također igraju ključnu ulogu u povećanju vjerodostojnosti vaših proizvoda i usluga.

Što činiti da bi vaš blog donio željene rezultate i kako bi povećali priliv posjetioca na društvenim mrežama? Internet2b media

Odličan primjer je snimka zaslona vaše aplikacije dok ju upotrebljavate kako bi potrošačima pružili vizualni dokaz da vaša aplikacija zapravo čini ono što tvrdi vaša marketinška poruka. Na taj način publika će vam više vjerovati dok su potvrdili tvrdnje.

Da biste ostvarili veći doseg i stvorili veće povratne veze, popratite snimku zaslona privlačnim naslovom ili čak opišite kako biste privukli više pozornosti određeno područje ili dublje pojašnjenje o načinu na koji vaš proizvod ili usluga funkcioniraju. Srećom, budući da snimke zaslona predstavljaju vrste slika, one također dolaze sa svim prednostima koje “redovite slike” (kao što je gore pojašnjeno) daju značenje utjecaja na odluke publike.

U osnovi, snimke zaslona najbolji su način za osiguravanje povjerenja potrošača jer se lako mogu potvrditi vlastitim očima. Vidjeti vlastitim očima je vjerovanje, zar ne?

Zapamtite, 90 posto potrošača pročita recenzije za procjenu kvalitete proizvoda ili usluge prije kupnje.

3. Memes / Uvrstite zabavni sadržaj, šale

Prva upotreba ove riječi bila je davne 1976. kada je Richard Dawkins koristio za opisivanje ideje koja se može replicirati da prenosi drugačija značenja od jedne osobe do druge. Međutim, termin “Memes”, kako ga trenutno poznajemo, odnosi se na sliku koja je popraćena zabavnim naslovom.

Kada su “Memes” počeli dobivati ​​ popularnost on-line, nitko nikada nije mislio da će završiti postati sastavni dio online marketinga. U početku uglavnom djeljeni među studentima. Ali sada su sjajan način zamišljanja pozitivnih emocija koje mogu izdvojiti vašu tvrtku od svojih konkurenata. S obzirom da “Memes” prikazuju vizualni sadržaj koji se lako kreira, nužno je da prvo odredite hoće li vam ova vrsta sadržaja pomoći.

Primjerice, ako je vaš brand usmjeren na angažiranje mlađe demografske skupine, onda su “Memes” izvrstan izbor za stvaranje viceva o ili u vašoj trgovini. Takav je humor izvanredno učinkovit način privlačenja publike. Isto tako, budući da su “Memes” veliki izvor zabave, najčešći su tipovi zaraznih sadržaja društvenih medija koji imaju potencijal da dobiju milijunske dosege.

4. Uvrstite infografike u objave

Kada je riječ o tome da vaš sadržaj bude “probavljiviji” za svakovrsnu publiku, nikada nećete pogriješiti s infografikama. Te vrste vizuala su izuzetne za prezentiranje složenih statističkih podataka na način koji publika lako razumije.

Prije nego što krenemo dalje, evo nekoliko nevjerojatnih statistika tvrtke HubSpot o utjecaju infografika;

   • One se sviđaju, dijele i postavljaju na platforme društvenih medija tri puta više nego bilo koje druge vrste sadržaja.
   • Publika koja slijedi upute koje prate tekstovi i ilustracije izvode se više od 300% bolje od onih koji slijede upute koje nemaju ilustracije.
   • Studije praćenja očiju pokazale su da internetski čitatelji pridaju više pažnje i troše više vremena na slikama koje nose informacije, a ne na tekstu koji se nalazi na istoj stranici.

Dakle, u osnovi, ako želite uživati ​​u pravim marketinškim prednostima infografika, pobrinite se da dizajn i izgled vaše infografije imaju što veći utjecaj na čitatelje.

Da biste to postigli, uključite pravu kombinaciju fontova, oblika i boja koje ispravno prikazute informacije koje nudite. Međutim, nemojte pretjerivati​​, minimalistički ističite vizualne elemente jer bi mogli dovesti do poremećaja onoga što pokušavate izvesti!

Kada postavie privlačnu infografiju koja se povezuje s vašim čitateljima, šanse za dobivanje visokokvalitetne povratne veze povećavaju se eksponencijalno.

Dodajte kratki prilagođeni uvod, prilikom promoviranja infografike, ako želite dodatno povećati šanse za dijeljenje tih stranica.

Memes, zabavni sadržaj, šale
Uvrstite zabavni sadržaj, šale

5. Prezentacije

Poslovno, dijapozitivi i prezentacije bili su samo moderni u odjelu za sastanke, ali ne i drugdje. Trenutačno su dijapozitivi učinkovito sredstvo proširivanja pojavljivanja robne marke jer vam omogućuju edukaciju i komunikaciju s publikom.

SlideShare i sl mogu vam pomoći u stvaranju brze, podesive prezentacije koja će vam omogućiti da razbijete složene informacije u djelove radi lakšeg razumijevanja.

Osim infografika, slajdovi i prezentacije u velikoj mjeri ovise o bojama i dizajnu kako bi poruke ili informacije prenijeli na najučinkovitiji način.

Kao pravilo, informacije ili poruke koje se mogu pojaviti previše zamrljane za infografiju često se mogu bolje prikazivati ​​slajdovima. Morate, međutim, osigurati da se vaše slajdove ne bave samo zanimljivim, već bi također trebali dati korisnicima solidne savjete koji su praktično i djelotvorno. Osim toga, budući da prezentacije obično sadrže nekoliko slajdova, poštovati vizualni identitet – morate imati neku dosljednost u dizajnu, boji i čak fontu, tako da vaša poruka i / ili podaci ostanu jednostavni dok ga publika malo potroši.

6. Video sadržaj / videozapisi

Ako želite pokazati koliko je učinkovito rješenje vašeg proizvoda, nema boljeg načina rada od korištenja videozapisa. A kako bi vaš videozapis bio učinkovit, mora biti privlačan, edukativan i zabavan.

Napredno, postoje i drugi jeftiniji, manje složeni oblici vizualnih sadržaja – ali opet ćete brzo shvatiti da ovaj način dodatni “kilometar”

Da biste stvorili kvalitetan videozapis a vrijedi proći kroz sve nevolje potpuno vrijedi sve nevolje koje s produkcijom dolaze ako razmotrite sljedeće rezultate istraživanja i fakte:

   • Četiri puta više potrošača preferira gledanje videozapisa proizvoda, a ne čitanje o njemu. U anketi tvrtke Animoto, više od 75 posto vlasnika i marketinških stručnjaka SMB-a koji su koristili marketinške videozapise potvrdilo je da videozapisi izravno utječu na rast njihovog poslovanja.
   • Istraživanja su pokazala da odredišne ​​stranice koje sadrže videozapis povećavaju broj konverzija od 80%.
    Samo postojanje riječi “video” u naslovu e-pošte i otvorene cijene povećavaju gledanost  za 19 posto, a stope klikova povećavaju se čak za 65 posto.
   • U anketi iz 2016., HubSpot je potvrdio da više od 40 posto korisnika želi gledati više videozapisa.
   • Organski angažman na Facebooku povećan je za 8,7 posto na postovima koji se prenose videozapisima.

S obzirom na potencijal da videozapisi predstavljaju za vašu tvrtku, trebali biste biti vrlo posebni s vrstama videozapisa pomoću kojih možete poboljšati snagu vašeg brenda. Moraju rezonirati s vašim ukupnim obilježjima robne marke.

Nadamo se da je sada jasno da je objavljivanje bogatog vizualnog sadržaja jedan od najučinkovitijih marketinških strategija za sadržajnu mrežu koju biste ikad mogli upotrijebiti za poboljšanje poslovnih ili marketinških kampanja. To je prvenstveno zato što publika prilično lako interpretira vizualni sadržaj bez ikakvog dodatnog napora ili trošenja previše vremena. 

Ipak, iako je vizualni sadržaj obično zabavaniji i probavljiviji za publiku, još uvijek morate to ispravno shvatiti ako želite ostvariti bilo koji značajan porast u vašim konverzijama.

Kada se pravilno izvodi, vizualni sadržaj također dobiva više veza i vaši čitatelji će je podijeliti više među svojim vršnjacima, što je u osnovi besplatan oglas za vas!

Ukoliko smatrate da ipak nemožete sami postići dobre rezultate konaktirajte naše stručnjake za vizualne komunikacije i sadžaj.